Video Klip Pilihan

Sunday, September 27, 2009

|| Tetap Dengan Prinsip ||

بسم الله الرحمن الرحيم

Walau bagaimana keadaan sekalipun, tidak akan sekali-kali ku pertaruhkan maruah dan ketinggian ISLAM dek kerana sesuap makanan di McDonalds, KFC, Pizza Hut, A&W dan yang seumpama dengannya. Buatlah macam mana pun, takkan ku berganjak dari menyokong fatwa yang dikeluarkan oleh ulama tersohor abad ini, Dr. Yusof Qaradhawi yang menyebut bahawa umat
ISLAM 'wajib memboikot' segala produk yang dikeluarkan oleh Amerika Syarikat, Israel Laknatullah dan konco-konconya yang bertindak menindas, memerangi serta membunuh umat ISLAM sesuka hati.

Pemboikotan ini secara jelas terbukti berjaya memberikan pengajaran yang amat berbekas kepada musuh-musuh ISLAM ini apabila mereka mengalami kerugian jutaan bilion Dolar Amerika sebagaimana yang dilaporkan. Tahniah, teruskan usaha ini sehingga mereka tunduk kepada ISLAM.


Namun panas hanyalah seketika. Tanpa diduga hujan di tengah hari. Begitulah umat ISLAM kini yang hanya memboikot, memaki hamun dan cakap berapi-api yang bersifat sementara. Penderitaan saudara-saudara seakidah di merata dunia yang tiada penghujungnya dipandang sepi.

Selepas beberapa ketika, apabila keadaan kembali reda dan aman sedangkan mereka di sana masih terus ditindas, dibedil dan dinafikan hak dengan pencerobohan yang jelas tiada kesudahannya. Sehinggalah sampai suatu masa yang telah ditetapkan yang MAHA ESA.

Untuk itu, jangan kalian hanya mendabik dada mengatakan kalian pejuang agama sedangkan apabila bab untuk berkorban, semuanya hanya mampu berdiam diri. Meskipun ianya halal, akan tetapi disebabkan keuntungannya digunakan untuk memerangi umat ISLAM, apakah kita masih mampu berdiam diri?


Berusahalah untuk menjadi penyumbang kepada kebangkitan memartabatkan kembali khilafah ISLAMIAH seandainya tidak mampu berada di saf paling hadapan mengangkat pedang! Itu pun sudah memadai jika dibandingkan dengan tin kosong yang hanya membingitkan telinga. Tapi isinya, apapun tiada.

Kata Muthaqqaf : Kepada kakakku, makcik dan sesiapa yang pernah mengajak diri ini untuk sesekali makan di restoran berkenaan, terima kasih kerana memahami kedegilan diri yang dalam banyak perkara lebih-lebih lagi menyentuh sensitiviti ISLAM. Moga kita terdidik untuk cinta dan sayangkan ISLAM seterusnya menjadi ikutan generasi mendatang. ISLAM Memimpin Perubahan!

Nukilan Ilham Nurani,

MaHbUb MaRdHaTiLLaH,
ZuLmArWa

No comments: