Video Klip Pilihan

Sunday, November 22, 2009

|| Bantuan Kepada Yang Memerlukan ||

بسم الله الرحمن الرحيم
Introduksi

Dewasa ini masyarakat dunia umumnya dan Malaysia khususnya sedang bergolak dengan pelbagai jenis penyakit yang merantai diri hingga meragut nyawa orang-orang tersayang. Memang diakui bahkan diketahui umum mereka yang beriman kepada ALLAH bahawa setiap yang mati itu adalah ketentuan yang Maha Mematikan dan Menghidupkan sekalian makluk ciptaanNYA. Tanpa sebibit pun was-was akan kekuasaanNYA.

Namun disebalik ketentuan hidup dan mati yang telah putus itu, tetap diselitkan peluang kepada setiap insan untuk berusaha mengubati sebarang penyakit atau apa jua musibah yang menimpa. Usaha mencari penawar bagi setiap penyakit jelas dinyatakan di dalam kalam Nubuwwah yang bermaksud :

"Sesungguhnya setiap penyakit itu ada ubatnya kecuali MATI"
Riwayat Bukhari dan Muslim

Justeru itu, setiap mukmin itu tidak wajar berputus asa atas setiap musibah yang melanda dalam apa jua bentuk dan situasinya. Selain sabar dan redha yang dituntut, usaha adalah jalan yang paling perlu dilaksanakan terlebih dahulu kamudian diikuti tawakal yang dihiasi sabar dan redha tadi.

Mencegah, Mengubat, Merawat

Kita sering mendengar pepatah 'Mencegah lebih baik dari mengubat' yang turut terdapat dalam pepatah Arab dan Bahasa Inggeris. Dari mana pepatah tersebut, saya tidak mengkajinya. Disebalik pepatah yang sering disebut-sebut itu terkandung banyak faedahnya kepada kita bagi mengelakkan diri dari ditimpa penyakit dan musibah yang tersebut sebagai satu usaha.

Sayu dan sebak di hati ini apabila melihat orang-orang yang disayangi ditimpa musibah berupa penyakit. Perbelanjaan rawatan jangan ditanya. Semestinya memakan ribuan hingga mencecah puluhan ribu ringgit demi memastikan orang tersayang kembali sihat seperti sediakala. Mereka sudah ku anggap seperti ahli keluargaku sendiri. Apa yang mereka alami, turut mengguris hatiku.

Apatah lagi saudara-saudara seagama di luar sana yang turut diuji sedemikian rupa walaupun baru ku kenal. Ianya tetap memberikan impak yang pilu dalam hati ini. Ingin ku bantu namun tiada daya. Hanya kata-kata semangat perangsang agar mereka terus bersemangat melalui hari-hari mendatang.

Buat diri ini dan mereka yang masih memiliki kesihatan yang baik, manfaatkanlah kesihatan tersebut dengan sebaiknya. Jaga sumber pemakanan yang diambil halal dan seimbang jauh dari punca kepada penyakit-penyakit berbahaya yang kian menular.

Menurut pemerhatian penulis bahkan melalui pendedahan kajian yang dilakukan oleh doktor-doktor di luar negara bahawa setiap ubat yang diambil terhadap suatu penyakit akan memberikan kesan mengundang kehadiran penyakit lain.

Tidak hairanlah kita lihat mereka yang telah mula mendapatkan rawatan di hospital/klinik pasti akan terikat dengan perjanjian menjalani rawatan susulan dari semasa ke semasa dengan timbulnya penyakit yang lain. Ada kebenarannya.

Cubalah, Ianya Terbukti Dengan Izin ALLAH

Kali pertama melihatnya bagaikan piring alas cawan/gelas Tak keterlaluan dikatakan seperti lampu suluh pun ada apabila digabungkan bersama. Itulah BioDisc, sebiji piring kaca buatan Jerman. Ianya bukan kaca biasa.

Ianya merupakan satu alat penjana tenaga @ chi semulajadi menghasilkan frekuensi tenaga mengandungi 13 jenis mineral semulajadi digabungkan demngan menggunakan kombinasi teknik 'Nano Fusion' kuasa haba yang tinggi ke dalam kepingan disc. Penggabungan mineral semulajadi (fusion techniques) menjadi ejen pemangkin tenaga 'scalar energy'.


Sebarang maklumat terperinci mengenainya, boleh merujuk dan memuat turunnya melalui Box.net saya di sebelah. Telah saya muatkan maklumat terperinci 'Tentang Biodisc' dan 'Cara Guna Biodisc'.

Rawatan ini amat mudah, selesa, tidak menyakitkan, kos rawatan yang rendah dan tiada sistem ubat-ubatan. Sekadar memerlukan perbelanjaan yang besar sedikit di permulaannya.

Biodisc (Piring Kaca Sahaja) = RM1960
Lampu Suluh Berkuasa Tinggi = RM230
Total = RM2190

Sebarang maklumat lanjut dan tempahan sila hubungi saya di talian berbayar +60197371725. Semoga dengan usaha yang sedikit ini dapat meringankan beban mereka yang amat memerlukannya.

Kata Muthaqqaf : Sesungguhnya segala penyakit itu juga datangnya dari ALLAH sebagai ujian sebagaimana penawar penyakit itu. Usaha untuk menyembuhkannya adalah perlu sebagai tanda kita bersyukur sebelum berserah sepenuhnya kepada yang Maha Esa.

Nukilan Ilham Nurani,

MaHbUb MaRdHaTiLLaH,
ZuLmArWa

No comments: