Video Klip Pilihan

Sunday, October 25, 2009

|| Teringin Kembali Seperti Dulu ||

بسم الله الرحمن الرحيم

Sekian lama blog peribadiku ini tidak dikemaskini. Semenjak diri ini ditimpa musibah 3 minggu lepas kemalasan mula menyelubungi. Akan tetapi hasrat di hati ingin kembali seperti sediakala terasa membuak-buak.


Mungkin kerana diri ini leka daripada tugasan membantu kerja-kerja ISLAM, maka inilah balasannya. Apabila nikmat kesihatan telah ditarik, sesalan sudah tidak berguna lagi.

Apapan suratan yang telah ditetapkan oleh yang MAHA ESA ku akur.

Selepas 2 minggu berbalut dan bersimen ALHAMDULILLAH kerana tulang yang retak semakin sembuh. Akan tetapi doktor masih tidak membenarkan balutan tersebut dibuka. Doktor menasihatkan agar diteruskan balutan bersimen tersebut hingga ke 3 minggu mendatang.

Kemudian barulah dibenarkan untuk dibuka sendiri seterusnya pergi lagi sekali ke hospital untuk menjalani pengimejan sinar-x bagi melihat perubahan terkini terhadap tulang dan kaki kiri yang terseliuh itu.

Dapat ku rasakan ianya masih belum sembuh sepenuhnya. Namun kedegilan ini mengatasi segalanya. Meskipun begitu tidak bermakna aku benar-benar ingin kembali lasak dan aktif ke sana sini sehingga lupa bahawa aku masih belum kebah.

Hari ini adalah hari percubaan untuk aku. Aku telah membuka balutan simen sebelum masa yang ditetapkan. Andai kesakitan yang tidak dapat ku tahan terasa, maka aku akan membalutnya semula. Sekaligus terpaksa membatalkan hasrat untuk menanyakan keperluan jawatan kosong di Majlis Agama ISLAM Negeri Sembilan di bahagian Baitul Mal ketika ini.

Doa kalian diharap-harapkan agar diri ini terus kuat dan tabah menelusuri hari-hari mendatang dengan semangat yang segar.

Kata Muthaqqaf : Terus berharap kepadaNYA...

Nukilan Ilham Nurani,

MaHbUb MaRdHaTiLLaH,
ZuLmArWa

No comments: